DAG 103

Campen 20 kilometer nord for Elliot hadde toalett, benker og tak. Alt man trenger for å overleve i 12 timer. Soloppgangen er vakker, men skylaget som ligger nesten over hele linja snyter dem for en komplett opplevelse. Natten i telt var faktisk ikke så ille, ille for all del, men ikke så ille. Myggen stikker nesten hull på knærne til Lasse som ligger mot teltduken. Ikke noe problem for myggen å stikke igjennom innerteltet. Temperaturen faller litt med regnet som kommer og det var lettere å puste innenfor teltduken, en mager trøst.

En transportetappe fra campen til Dunmurra blir unnagjort før lunsj, 77 kilometer. De booker et rom, Lasse tar en dupp og Anders ser TV og går på bøffel-safari. Rett utenfor døra på vertshuset går det fire bøfler, ville! Flott opplevelse og flotte dyr med store horn.

På grunn av kraftig regnfall er veien offisielt stengt 40-50 kilometer nord for dem. Det er kun de store lastebilene (road trains) som får passere. Det betyr at mandagens etappe som skal gå fra Dunmurra til Larrimah muligens står på spill. De må rett og slett bare vente og se, og håpe på oppholdsvær midt i regntida.

Søndag kveld ser Anders og Lasse på 60 Minutes og historien om en av Australias aller største drapssaker. I 2001 kjørte et engelsk ungt kjærestepar fra Alice Springs og retning nord da en bil blinket med lysene bak dem. De stoppet og gutten ble drept av en gal drapsmann som var ute etter jenta. Bakbundet klarte hun å rømme fra bilen og inn i bushen i nattemørket da drapsmannen skulle hente gutten han nettopp hadde drept. Femten år etter drapet er liket fortsatt ikke funnet, men den skyldige sitter inne på livstid. Han hadde nemlig tatt vare på hårbåndet til jenta han prøvde å kidnappe.

Heldigvis er guttene to på tur og sjeldent ute etter mørkets frembrudd. Det er nettopp slike drapssaker som folk liker å nevne til guttene når de hører om sykkelruten deres i dette øde landskapet. Det er så øde og fjernt her at man lett kan komme unna med mye rart. Heldigvis har de ikke møtt noen gærne folk, peppersprayen som de skulle gå til anskaffelse av ble aldri kjøpt inn.

Awesomestralia – a normal life is boring