Om Turen

8000 kilometer på sykkel i Australia

Anders Kjensli (29) og Lasse Hansen (28) skal sykle 8000 kilometer, halve Australia rundt.
De fikk innvilget permisjon hos arbeidsgiver i Oslo for å oppleve noe helt utenom det vanlige. Fra Adelaide helt sør i landet setter de seg på sykkelen og skal tråkke hele veien opp langs den lange østkysten før de sykler inn i landet igjen. Det store målet er å nå Darwin før regnsesongen begynner i det tropiske nord-australia.

Med sykkel som eneste transportmiddel, to soveposer, ett telt og minimalt med bagasje skal de to kameratene sykle en avstand som tilsvarer Oslo – Texas (USA) i luftlinje – hele 8000 kilometer på 4 måneder! Den ville ideen kom i fjor sommer mens de satt og så på Premier League i stua. Anders tok meg til side bort fra de andre gjestene og så ut på balkongen og spurte «skal vi sykle Australia rundt? Du er den eneste jeg kan få med på om noe sånt». Jeg svarte «ja!» med en eneste gang og la til  «Anders du vet jeg ikke sier nei til noe sånt» forteller Lasse.

I over ett år har de planlagt sykkelturen. «Planlegging  er halve jobben» som moren min pleier å si når noe skal gjøres, nå er det bare halve jobben som står igjen sier Anders og gliser. Guttene tar avsted 31. oktober, de unnslipper dermed den norske vinteren. De får til gjengjeld full Australsk sommer med temperaturer opp mot 40 grader. «Det kommer til å bli styggvarmt i mange mange dager, men vi har bodd i  Australia før så det er vi vant til» forteller Lasse. Tilgangen på rent drikkevann nevner guttene som det viktigste på hele turen, de regner med å drikke 8-10 liter vann om dagen og det er begrenset med plass på sykkelen til store forsyninger med vann,

De to reisekameratene tar med seg alle sine venner og hele familien på turen «down under» gjennom blogg og sosiale medier. Det blir oppdatering hele veien på awesomestralia.com.

«Vi kommer til å blogge samt være på sosiale medier hver dag, så fremt vi har batteri og dekning på mobilen» sier Lasse. «Vi har hatt suksess med reiselogg før, nå kan vi ikke vente med å komme igang igjen!

Fem år etter forrige langtidsopphold i Australia er de på vei tilbake.  Eldre, klokere og tyngre.
Høstens aller mest spennende eventyr bør du så absolutt ikke gå glipp av!

Følg guttenes eventyrlige reise her på awesomestralia.com og selvfølgelig @awesomestralia på instagram og snapchat.

AWESOMESTRALIA COMING SOON TO A SCREEN NEAR YOU.

australia-kart