DAG 107

I Katherine sover de lenge, spiser frokost på rommet og sykler avgårde litt over klokken ni. Kun 90 kilometer i dag og været er bedre enn i går. Det er varmt, sol og skyer. Motvinden i går har blitt til skrå sidevind i dag og dessuten mye svakere. Gode forhold på en litt kupert etappe. For hver meter de sykler blir landskapet litt grønnere og enda mer frodig. Trærne blir høyere og de får gjensyn med togskinnene igjen. Et villsvin ligger i veien påkjørt, bilen som har vært innblandet står forlatt i veikanten, begge airbagene har blitt utløst.

Halvveis tar de en pust i bakken på en ‘truck stop’. De fortsetter langs veien på en veiskulder som er dårlig og liten. Det lenge siden de har hatt så liten plass å boltre seg på, spesielt når det kommer biler i begge retninger samtidig. De sykler forbi Charles Darwin University Campus Katherine som ser ut til å være et koselig sted. Alléen og den landlige beliggenheten er det hvert fall ikke noe galt med.

Lazy Lizard Caravan Park i Pine Creek har to ansatte bak skranken. Litt ut i en samtale på engelsk om campinghytta de skal booke får de spørsmålet hvilket land de kommer fra. «Norway» svarer Anders. «Kødder du??!!!» svarer jenta tilbake, hun er fra Oslo og har jobbet her i 4 måneder. De utvekslet noen setninger og det er uvant for jenta og plutselig snakket norsk igjen. Dette er nordmann nummer to guttene møter så langt på turen. Artig.

Til kvelds spiser de kylling og mimrer litt om turen så langt, til dessert har de kjøpt inn godteri og brus. Som barn på en lørdagskveld gjør de seg klare i hver sin seng foran TVn. Det er en ny dag i morgen og 110 kilometer til Adelaide River er planlagt.

Awesomestralia – a normal life is boring