DAG 104

19 hjem brent ned i New South Wales av skogbrann. 1 mann druknet i bilen sin pga flom i Western Australia. Snøfall i Tasmania. Rekordvarme i Queensland. Monsun-regn i Northern Territory. Alt dette bare de siste 24 timer, været i Australia har et utrolig spenn.

Etter 44 kilometer på dagens etappe kommer guttene til vertshuset ved Daly Waters. Det er mange biler parkert rundt omkring på området og verandaen rundt inngangen er fylt opp med folk som venter. Det er satt opp veisperring og veien er offisielt stengt. Kun de største lastebilene tar sjansen på å kjøre videre, det er rapporter på at vannstanden i veien har vært opp mot 1 meter høy. Monsun-regnet forsetter.

Anders griper sykkelen etter stund for å sykle femti meter bort til skiltet som viser at veien er stengt, han skal ta et bilde. På de femti meterne rekker han å punktere. Nytt dekk og ny slange. Nå har han ikke flere dekk og bare en slange. Men, Lasse har vel noe ekstra om nøden skulle bli stor.

Tidlig på etappen i dag møtte de igjen på bøflene. Lasse stoppet rett ved dem (lurt) og skulle fiske opp GoPro-kameraet fra sykkelvesken. Da han skulle tråkke igang igjen mister han kjeden på sykkelen. Omringet av tre bøfler på ti meters avstand må han av sykkelen og fikle med olje på hendene. Han får den på før det samme skjer igjen. Bøflene begynner å bli utålmodige og den ene titter rett på Lasse samtidig som den løfter det ene frembenet og stamper gjentatte ganger i bakken. Lasse har hverken et rødt klede i hendene eller snål hatt på hodet, ei heller er han kjent for å være rapp på foten. Heldigvis velger bøffelen å ikke angripe, men fortsette å gresse.

Det gjenstår bare 591 kilometer for guttene. I morgen står det 170 kilometer på agendaen. Det kommer til å bli vått og det kommer til å være vann i veien, spørsmålet er bare om vannet vil være lavt nok til at de kan krysse. Det er sprøtt at det kun gjenstår 5 dager på sykkelen, snart har fire måneder forsvunnet og bare minnene består. Det er lurt å la inntrykkene langs veien synke inn den siste uken, de kommer aldri til å oppleve lignende reise.

Awesomestralia – a normal life is boring