DAG 108

Fra: Pine Creek
Til: Adelaide River
Distanse: 110 kilometer

Lasse sier han har tunge bein og finner sitt eget tempo allerede fra start. De samles etter 32 kilometer på et vertshus hvor de spiser sen frokost; toast, iskrem og brus. Så bærer det 22 kilometer videre til neste bensinstasjon hvor det blir påfyll av kald drikke. Etappen er så langt opp og ned, opp og ned, været fortsetter som de to siste dagene – varmt og godt.

Etter 80 kilometer stopper Anders på en rasteplass og angrer umiddelbart. Det kommer en snål fyr bort til han og setter seg ved samme bord. Han røyker, drikker øl og har to løse hunder løpende rundt. Mannen sier til Anders at han er på jakt etter gull og Anders jatter med. Gullrushet er for lengst over, selv om man helt sikkert kan være heldig å finne noe på egenhånd her også. Anders blir enda mer skeptisk til mannen da han ser tennene hans, man får ikke sånne tenner av polkagriser og sirup. Så starter mannen å snakke om de to unge tyske turistene som døde tidligere i uken da de gikk seg vill og døde av utmattelse lenger sør. Anders og Lasse hadde fått med seg disse nyhetene tidligere og Anders lurte et millisekund på hvorfor i all verden denne fyren ville snakke om den tragedien. Lasse setter seg ned ved bordet og Anders sier på norsk at ‘denne fyren er spesiell, her blir vi ikke lenge’ og Lasse kvitterer ok.

Ved ankomst Adelaide River litt før klokken 16:00 møter Anders en syklist på en trehjulsykkel. Han har krysset fra Rockhampton og skal til Darwin, akkurat som guttene. Anders og den Australske mannen med det rare skjegget tar en øl sammen og han får låne telefonen til Anders for å ringe kona si. Han trenger mer penger. Hadde det bare funka sånn tenker Anders i sitt stille sinn. Kona overfører 50 dollar som han henter ut i baren på vertshuset, snakk om gammeldags ‘vipps’. Mannen sykler for en sak som Anders ikke forstod helt hva var, men det hadde noe med boring og grunnvann som ble forgiftet å gjøre. De tre døtrene hans hadde vokst opp så nå kunne han gjøre som han ville sa han. Han var tiltrukket av intellektuelle damer innrømmet han og var godt gift med samme dame siden han var 23 år. Men, som han sa, han hadde hatt bedre av å vært gift med ei dum ei.

En reise på over hundre dager er snart over, en prøvelse av de sjeldne både mentalt og fysisk er snart gjennomført. Det gjenstår utrolige nok kun 111 kilometer og så er de i Darwin. ‘Finalen’ som de har kalt det siden Townsville er over om noen timer, det har vært en utrolig reise vestover og nordover i landet. De har virkelig fått sett bakhagen til Australia.

Mer om hva denne turen har betydd for Anders og Lasse kommer i morgen, hvis målet blir nådd. Er du ekstra ivrig så sitter du oppe i natt og ser GPS-prikken bevege seg hvert tiende minutt nærmere og nærmere Darwin. Men, da er du litt gæren og, men mest ivrig.

Awesomestralia – a normal life is boring